Informació Casals d’Infants diaris

13 de setembre de 2017  —  1r, 2n, 3r, 4t, , , Família i escola, Notícies, P3, P4, P5

L’Ajuntament ens demana que us fem arribar la informació i el model d’inscripció dels Casals infantils diaris que es duen a terme a les escoles 25 de Setembre i Teresa altet en horari extraescolar.

 

 

Les famílies us podeu dirigir a la OAC a presentar la inscripció i posteriorment, en funció de les places disponibles, se’ls trucarà per confirmar la plaça.

Full d’inscripció

 

Fomentar l’educació per a la igualtat de gènere

29 de maig de 2017  —  1r, 2n, 3r, 4t, , , Família i escola, P3, P4, P5

En general, per fomentar l’educació per a la igualtat de gènere convé que:

Educar i créixer en família

  1. sigueu conscients que sou el primer model per als vostres fills i filles, per tant, heu d’evitar que les vostres actuacions o actituds transmetin estereotips o prejudicis de gènere;
  2. procureu utilitzar un llenguatge no sexista i que no sigui discriminatori, tant en el tracte amb els vostres fills/ filles com amb les altres persones;
  3. tingueu les mateixes expectatives envers els fills i les filles i afavoriu que escullin aficions, esports o estudis tenint en compte les seves preferències i capacitats, i no seguint estereotips socials vinculats amb el gènere;
  4. eviteu oferir-los de manera sistemàtica articles de consum que reforcin els estereotips de gènere (roba, joguines, accessoris, etc.);
  5. observeu com els vostres filles/fills juguen i es relacionen amb els companys/es o els amics/amigues, ja que això us permetrà veure com perceben i interpreten els rols de gènere;
  6. feu entendre als fills/filles que cal valorar totes les persones de la mateixa manera, independentment del seu gènere;
  7. repartiu les diferents tasques de la llar entre tots els membres de la família sense tenir en compte els estereotips socials de gènere, i valoreu-les totes de la mateixa manera;
  8. promoveu que expressin les seves emocions i els seus sentiments, independentment que siguin nen o nena;
  9. sigueu crítics i feu-los reflexionar sobre els valors que transmet l’entorn (publicitat, televisió, videojocs, etc.) perquè sovint reprodueixen estereotips sexistes.

Fas 6 anys, tria un llibre

25 de maig de 2017  —  1r, Biblioteca, Biblioteca, Família i escola, P5

L’infant que fa o hagi fet 6 anys durant aquest 2017, rebrà a casa una targeta que el convidarà a anar a la llibreria més propera adherida a la campanya.  Allà podrà bescanviar la targeta pel llibre que més li agradi per un import de fins a 13€. Els infants de la nostra escola ja han d’haver rebut a casa seva una targeta com aquesta. La campanya finalitza el proper 17 de juny. En cas de no haver-la rebut, els pares/mares  podeu enviar un correu a l’adreça fas6anys@gencat.cat, amb el nom, cognom, data de naixement i adreça completa de l’infant. 

Per a més informació sobre les condicions i les llibreries adherides a la campanya, podeu consultar la pàgina web http://cultura.gencat.cat/fas6anys/.

 

Dia internacional de les famílies

15 de maig de 2017  —  1r, 2n, 3r, 4t, , , Família i escola, P3, P4, P5

El dia Internacional de la Família se celebra cada any el 15 de maig. Aquesta commemoració va ser instituïda per l’Assemblea de les Nacions Unides l’any 1993 amb la finalitat de conscienciar la societat en qüestions relatives a la família, els seus canvis, reptes i dificultats, i per promoure accions apropiades per a la millora de les seves condicions i actuacions.

Cada any, el Dia Internacional de la Família té un objectiu diferent. En aquesta ocasió, és pretén promoure les relacions intergeneracionals en què persones de totes les edats comparteixen coneixements i experiències. En l’àmbit familiar, cal un reconeixement a l’ajut incondicional de molts avis i àvies en la cura dels nets. Així mateix, és necessari implicar tots els membres de la família en la cura, l’estima i l’acompanyament dels avis quan aquests ho necessiten.

http://familiaiescola.gencat.cat/ca/dia-internacional-familia/

Dia internacional dels Museus / La Nit dels Museus

11 de maig de 2017  —  1r, 2n, 3r, 4t, , , Família i escola, P3, P4, P5

            Cartell DIM 2017

El Dia Internacional dels Museus se celebra cada 18 de maig des de l’any 1977. Un dia de l’any on els museus són els veritables protagonistes, obrint les seves portes i oferint una atractiva oferta d’activitats per sensibilitzar-nos a nosaltres, els seus visitants, de la seva importancia en el desenvolupament de la societat. Una iniciativa que se celebra a tota Europa. Tant el dia 18 com el 20 l’entrada és gratuïta.

http://lameva.barcelona.cat/lanitdelsmuseus/es/

http://cultura.gencat.cat/ca/departament/estructura_i_adreces/organismes/dgpc/temes/museus/dia_internacional_dels_museus/

Festa de la Ciència

26 d'abril de 2017  —  1r, 2n, 3r, 4t, , , Família i escola

La III Festa de la Ciència UB tindrà lloc el divendres 12 de maig de 2017 a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. Al llarg de tot el dia, el públic assistent podrà participar activament en tota mena d’activitats de caràcter científic, com ara demostracions d’investigadors, jocs i tallers.

Participació de 5è i 6è en el Dictat Solidari

24 d'abril de 2017  —  , , Família i escola

Tal com ja fa alguns anys, els alumnes de 5è i 6è de la nostra escola participaran en l’experiència del Dictat Solidari, aquesta ja és la cinquena edició. Aquest any el Dictat s’emmarca dins dels actes commemoratius de l’Any Bertrana. Prudenci Bertrana fa 150 anys que va néixer i la seva filla, Aurora, en fa 125.

Aquest any el dictat dels centres ha estat enregistrat per Montserrat Vendrell, coordinadora pedagògica de l’INS La Serreta. Dijous 27 d’abril a les 10 del matí les aules de 5è i 6è es connectaran, per mitjà de les pissarres digitals a:

El fragment seleccionat pertany a un conte del recull Crisàlides de Prudenci Bertrana.

També, com cada any, hi col·laboren les entitats solidàries: Càritas, Creu Roja, ASAV, Frater Nadal i Rubí Solidari.  L’alumnat que participi en el dictat i vulgui col·laborar amb les entitats solidàries, només caldrà que porti algun producte alimentari envasat a l’escola el dia del dictat. Entre tots hem d’aconseguir fer un bon recapte d’aliments. Les entitats diuen que tenen mancança especialment de llaunes de tonyina, tomàquet, sardines… pots de llegums i productes per a la higiene personal.

Al cap d’uns dies, un membre de Creu Roja passarà per cada centre a recollir els productes que l’alumnat hagi portat.

Menjar per al cos i lletres per a l’esperit!

El dictat per als adults es durà a terme el mateix dijous, 27 d’abril, a les 19 h, l’Auditori de la Biblioteca Mestre Martí Tauler. En aquest cas serà la Montserrat Vendrell Aumatell, coordinadora pedagògica de l’ Institut La Serreta,  qui el llegirà.


Pàgina 1 de 3123

C/ Antoni Sedó, 91-101
08191 Rubí (Barcelona)
Com arribar-hi

Tel. 93 586 29 02
a8061154@xtec.cat
Tel. menjador: 629 834 396

Ampa
Tel. 635 25 43 14
canalzamora.ampa@gmail.com