La regla dels quatre regals de Nadal

4 de desembre de 2017

La regla dels quatre regals de Nadal:

La regla dels quatre regals de Nadal se sustenta en la teoria que els obsequis per als nens/es han de ser útils. Has de seleccionar només quatre regals per al teu fill/a, en comptes d’omplir-lo/la d’obsequis que probablement no aprofitarà.

Has de complir els principis següents:

regal roba

1. Alguna cosa que es porti posada (roba, sabates, complements, etc.).

regal llibre

2. Allò que els/les ajudi a fomentar l’hàbit de la lectura i el gaudi de les paraules (llibres, contes, còmics, jocs de taula de paraules, etc.).

regal cotxe

3. Un obsequi que desitgin molt, per satisfer les seves necessitats emocionals. Si és el cas aquí podem donar cabuda a aquelles joguines més comercials que tant els criden l’atenció.

material escolar

4. El quart regal serà alguna cosa que ells/es necessitin de debò.

Perquè seguir la regla dels quatre regals nadalencs?

L’afecte que proporcionem als nostres fills/es és el mateix amb quatre que amb vint regals. Hem de procurar evitar l’excés de regals materials i regalar-los temps i dedicació per ajudar-los a fomentar la seva creativitat i imaginació.

Que passa si regalem masses coses?

A tots els nens/es els ocorre que malgrat tenir desenes de joguines, al final acaben jugant sempre amb les mateixes. O fins i tot creant les seves pròpies joguines amb caixes de cartró i material que troben.

Un nen/a es posa immensament content amb: una caixa de cartró a manera de caseta, cova o vaixell pirata, un pal que tan aviat és un avió com que es converteix en una batuta, unes pintures per acolorir o una closca de nou que es converteix en vaixell.

La raó és que a poc a poc, davant tanta joguina, els nens/es perden la il·lusió. Si els donem als nostres fills/es tot el que desitgen, estem formant a nens/es intolerants a la frustració. Aquesta és l’oportunitat perquè aprenguin que no se’ls pot donar tot el que demanen, explicant les raons amb claredat i lògica.

En resum, el fonamental en aquesta època és somiar i imaginar amb els nostres fills/es. Aprofitar les vacances de nadal per descobrir el seu món, decorar la casa junts, fer trobades amb la família, etc.

c/ Antoni Sedó, 91-101
08191 Rubí (Barcelona)
Com arribar-hi

Tel. 93 586 29 02
a8061154@xtec.cat
Tel. menjador: 661 751 332

Ampa
Tel. 635 25 43 14
canalzamora.ampa@gmail.com